Kaip susapnuoti sapną?

Pastebėta, kad sapnai dažniau aplanko tuos, kurių melatonino (hormono) lygis yra aukštesnis. Tai natūralus hormonas kurio lygis kinta priklausomai nuo mūsų aplinkos ir kitų veiksnių.

Kas yra sąmoningas sapnavimas?

Samoningas sapnavimas (dar vadinamas aktyvus sapnavimas) yra metodika padedanti pasiekti tam tikro lygio sapnų kontrolę. Kai kurie žmonės bando praktikuoti šį užsiėmimą kaip pramogą tačiau ši sritis yra mažai ištirta ir jos poveikis mums yra mažai žinomas.

Kaip nustoti sapnuoti?
Prieš einant miegot užsiimkite raminančia veikla, išgerkite ramunėlių arbatos, parašykite teigiamą laišką arba padėkokite kam nors. Išlaikykite pozityvias mintis ir nebandykite analizuoti praėjusios dienos, neplanuokite rytdienos darbų.

 

 

Dažnai sapnus iššaukia išoriniai veiksniai – sulojęs kaimynų šuo ar kitas dirgiklis kuris nepažadina, bet padidina smegenų aktyvumą jums miegant. Nuo šių dirgiklių gali apsaugoti rami foninė muzika kambaryje.

Kaip susapnuoti kas tave myli?

Labai įdomus skaitojos Linos klausimas, tačiau neturime jokios informacijos apie tokius burtus.

Sapnų tipai

Svajonės. Tie momentai kai tu nemiegi, bet leidi mintims nuklysti kažkur toliau nuo tave supančios realybės. Nors lietuvių kalboje žodis svajonės labiau siejamas su alternatyvios realybės geismu ar ateities planais, čia kalbame ne apie sąmoningą mąstymą, o apie nevalingą minčių nuokrypį kuris mus kartais aplanko. Šis reiškinys irgi priskiriamas prie pagrindinių sapnų tipų (Ang. Daydreaming)

Netikras nubudimas. Visiems gerai pažįstamas sapnų tipas kai sapnuoji, kad prabudai ir pradėjai savo dieną kai iš tiesų vis dar miegi. Tokie sapnai dažniau pasitaiko į rytinę nakties dalį, kartais siejasi su svarbiais įvykiais planuojamais tą dieną. Ne retai neigiami – nespėji, vėluoji, nerandi, negali ir tt.



Suvokiami sapnai. Kai sapnuojant pajauti jog tai sapnas. Dažnai tas momentas ateina su palengvėjimu ir priverstiniu nubudimu – savęs pažadinimu.

Košmarai. Tai bauginantys ir nemalonūs sapnai. Šio tipo sapnus dažnai lemia sukrėtimai ir įvykiai realiame gyvenime. Sapnuojant košmarus žmogus nepasiilsi, nubudęs jaučiasi pavargęs ir išsekęs, blogiau susikaupia dienos darbams, būna labiau apatiškas aplinkai. Baimė sapnuoti košmarus irgi prisideda prie jų atsiradimo. Užburtą ratą galima sulaužyti ne rutininiais užsiėmimais, teigiamomis emocijomis ir malonia veikla.

Pasikartojantys sapnai. Pasikartojanti situacija su nežymiais pokyčiais. Dažniausiai neigiami, kylantys iš nešspręstų problemų ir vidinių konfliktų.

Gydantys sapnai. Senovės graikai šiuos sapnus vadindavo prodrominiais. Šiuo atveju ne pats sapnas yra suprantamas kaip gydantis, tačiau bandantys įspėti apie grėsmę sveikatai. Tai iš pasamonės kylantys pranešimai tavo sąmoningam protui apie pakitusią kūno būseną ar prasidedančią ligą.

Pranašiški sapnai. Pranašiški sapnai kyla iš tavo pasamonės sugebėjimo analizuoti informaciją ir apjungti detales kurių galėjai nepastebėti samoningu protu informacijos triukšme. Tokiu budu pasamonė tau nori parodyti ateities viziją kuri tau yra žinoma, tačiau iki šiol nebuvo suvokta kaip visuma.

Pranašiškas ženklas. Tai sapnas akcentuojantis vieną detalę ar gyvenimo epizodą tarsi duodamas tau trūkstamą dėlionės dalį. Padeda priimti sprendimus ar išspręsti problemas. Tačiau neskubėk šio sapno priimti tiesiogiai, svarbu jį išanalizuoti ir paieškoti perkeltinės prasmės.

Kosminiai sapnai. Tai raiškūs ir spalvoti sapnai kuriuos tikrai prisiminsi ryte. Ir ne tik ryte, šių sapnų detalės išlieka ilgam. Tokie sapnai – lyg nugyventa papildoma gyvenimo diena. Aiškūs vaizdiniai, kelionės, dialogai.

Prasitęsiantys sapnai. Kartais pasireiškia netikėtai nutraukus sapną (esant išoriniam dirgikliui) arba prasitęsia praeitą naktį sapnuotas sapnas.

Bendri sapnai. Pasitaiko tarp artimų žmonių ar ta pačia veikla užsiimančių kolegų. Kartais tokius sapnus sąlygoja bendri planai,  artėjančios kelionės, kiti svarbūs įvykiai ir datos. Šie sapnai pasitaiko dažniau nei atrodo, tiesiog žmonės ne visada apie tai žino, o pasikalbėję tarpusavyje maloniai nustemba.


Ateities sapnavimas

Ateities sapnavimas yra teorija paremta suvokimu, jog laikas nėra tiesinis. Ką tai reiškia? Ogi tai, kad tiesinio arba linijinio laiko konceptas yra kuriamas mūsų sąmoningo proto. Toks laiko suvokimas mums leidžia klasifikuoti prisiminimus ir ateities planus. Tačiau pasamonė, savo prigimtimi būdama daug senesnė už sąmonę nėra pavaldi šiam konceptui todėl ji nėra apribota tik praeities prisiminimu. O kadangi sapnai kyla iš pasamonės, toks modelis leidžia ateities įvykius suprojektuoti į sapnus. Tiesa, nesitikėkite ateities susapnuoti kaip filmo, viskas nėra taip paprasta. Veikiau ieškokite sapno reikšmės paaiškinimo kuris ir duos šias gaires apie nešamą sapno žinutė.

Sapnų aiškinimas

Neverta pasitikėti sapnų aiškinimo knygomis ir internetiniais sapnininkais. Sapnai yra per daug asmieniškai intymūs, kad būtų taip unviversaliai paaiškinami, ypač supaprastinant iki konkrečių daiktų sapnavimo reikšmingumo. Dažnas sapnų aiškintojas užsikabina už detalių ir ieško paaiškinimo per šių detalių pačia banaliausią konotaciją. Pvz Dūmai – pavojus; Degtinė – rūpesčiai šeimoje; Agentas – nuostoliai;

Pastebėta tendencija sapnų aiškinime apsukti akivaizdžiai neigiamus reginius visiškai priešinga kryptim taip tarsi guodžiant nelaimėlį sapnuotoją. Mirtis – laimė. Tarakonas – laimėjimas.

Vietoje to, geriau nubus užsirašyti kuo daugiau sapno detalių. Neatidėlioti, daryti tai iškart, nes tada geriausiai prisimename ką sapnavome. Tada galime ramiai ir detaliai išanalizuoti sapną ir pagalvoti kodėl dabar būtent tai regime. Manau dažnu atveju iškart numanome iš kur kyla sapno siužetas. Kartais nenorime sau to pripažinti, bet būtent iš kasdienių užsiėmimų, darbo ir šeimos santykių iš mūsų pasamonės būsenos projektuojami spanų vaizdiniai.

Sapnų reikšmės

Taigi, suprasti sapnų reikšmes padės ne tik sapnų tipų žinojimas, bet darbas su savo mintimis. Savo vidinės būsenos analizė ir aplinkos veiksnių įvertinimas. Visa tai leis priimti racionalesnius sprendimus ir gauti daugiau naudos kasdiniame gyvenime.

Sapnai pagal mėnulį (Sapnų reikšmės)

Mėnulis pagal gimimo datą

Pažink savo Mėnulį!

Įvesk savo gimimo datą ir sužinosi kokią mėnulio dieną gimei.

Mėnulis šiandien

Koks Mėnulis šiandien?

Sužinok viską apie šios dienos mėnulį. Kokia šiandien mėnulio fazė ir kelinta šiandien mėnulio diena. Pamatyk šiandien darytą mėnulio nuotrauką!

Plaukų kirpimui palankios dienos

Plaukų kirpimas pagal mėnulį 2024

Kada geriausia kirpti plaukus pagal mėnulio fazes? Spausk čia ir sužinok kokios yra palankios dienos plaukams kirpti.